Heb je vragen of wil je kennismaken?

Vraag een gratis oriënterend gesprek aan


Of bel 06-28 15 20 52

Individuele Coaching

Toen je met de scheiding geconfronteerd werd of met een ernstige relatiecrisis, had je misschien een duidelijk beeld van het scenario dat je wilde vermijden. Je zou niet verbitterd raken, aan jezelf gaan twijfelen of in een uitzichtloze strijd belanden. Hoe moeilijk jouw situatie ook zou zijn, je zou er het beste van maken. De kinderen zouden zo min mogelijk last hebben van jullie relatieproblemen. De schade zouden jullie zo veel mogelijk beperken.
En toch, als de brief van de advocaat op je mat valt, als je hoort dat je (ex)partner verliefd is op een ander, als je je onrechtvaardig behandeld voelt dan zijn die voornemens ver te zoeken. Je voelt je diep ongelukkig. Je trekt je in jezelf terug of je onderneemt acties die een negatief effect hebben op jouw gemoedsrust en dat van anderen. Je herkent jezelf niet meer.

In het Sluis-model beschrijf ik een aantal valkuilen waar je in terecht kunt komen als je een vaste relatie hebt, tijdens een scheiding of daarna.
In de praktijk is het erg moeilijk om je eigen valkuilen te ontdekken en je gedrag te veranderen. Sterker nog.. meestal gedragen we ons steeds weer op dezelfde manier en verwachten we dat het ooit het juiste effect zal hebben.

Tijdens een individueel coachtraject ga ik met jou op zoek naar jouw valkuilen. Welk gedrag zet jij met de beste bedoelingen in, maar met tegenvallend resultaat? Hoe heeft dit gedrag jou vroeger geholpen? Welke andere mogelijkheden heb je nu?

Als we ons bedreigd of getergd voelen reageren we allemaal zonder daarbij na te kunnen denken. We hebben daarbij geen regie over ons gedrag. Ook hier besteden we aandacht aan.

Misschien is het je al opgevallen dat ik geen grote beloften doe. Geen gegarandeerde uitkomst. Daarmee zou ik je namelijk tekort doen. Jij bent degene die de kwaliteiten, ervaring en wijsheid bezit om te weten wat je bereiken wilt en hoe. Mijn rol is die van procesbegeleider. Hierbij maak ik gebruik van allerlei werkvormen en technieken, die mij in diverse opleidingen zijn aangereikt.
Als jullie samen aan jullie valkuilen willen werken, aan pijn die jullie aan elkaar hebben opgedaan en aan frustrerende communicatiepatronen adviseer ik jullie meer te lezen over de SCHIP-aanpak die ik als gecertificeerd behandelaar aanbied.